فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اشرف مهمان نوازان *، علیرضا آقایوسفی، مهدی دهستانی صفحات 1-15

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش خوددلگرم سازی بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان زنان سرپرست خانوار، سرای محله شهرداری تهران اجرا شده است .روش پژوهش ، نیمه آزمایشی و در قالب پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد .نمونه آماری شامل 18 نفر از زنان سرپرست خانوار می باشد که به روش نمونه گیری داوطلبانه در دسترس انتخاب شدند . و این تعداد به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین گردیدند . گروه آزمایش در معرض آموزش خوددلگرم سازی ، در 10 جلسه120 دقیقه ای قرار گرفتند و گروه کنترل نیزهیچ آموزشی دریافت نکردند .دو گروه ، قبل و بعد از مداخله آموزشی به وسیله پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان) CERQ) ، مورد ارزشیابی قرار گرفتند .داده های جمع آوری شده با آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره (مانکوا)، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .

    یافته ها

    نتایج به دست آمده نشان داد که بین گروه آزمایش و گروه کنترل تفاوت معنا داری وجود دارد و این تفاوت به سود گروه آموزش دیده می باشد . به این صورت که آموزش خوددلگرم سازی تفاوت معنی داری دراستفاده از راهبردهای تنظیم شناختی هیجان بین دو گروه مورد مطالعه نشان داد .

    نتیجه گیری

    آموزش خوددلگرم سازی به عنوان یک مهارت ، موجب افزایش استفاده از راهبردهای شناختی پذیرش ، تمرکزمجدد مثبت ، و ارزیابی مجدد مثبت ، دیدگاه پذیری ، و نیز کاهش استفاده از راهبردهای شناختی ملامت خویش و نشخوارگری ، شده است . بنابراین جهت توانمند سازی روان شناختی و متعاقب آن ، تنظیم شناختی هیجان زنان سرپرست خانوار ، این آموزش در کنار سایر حمایت های اقتصادی و اجتماعی ، توصیه می گردد .

    کلیدواژگان: خوددلگرم سازی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان
  • سودابه اسماعیلی *، یزدان موحدی، سمیرا رستمی، سیما اسماعیلی صفحات 16-28

    خلاصه

    مقدمه

    از جمله مواردی که نظریات کنونی در مورد کودکان ناتوان در یادگیری، بر آن تاکید دارد مهارت های حرکتی می باشد. از این رو هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تمرینات بدنی اسپارک در بهبود کندی روانی- حرکتی کودکان پیش از دبستان بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، از بین افرادی که تشخیص ناتوانی در یادگیری دریافت کرده بودند، در شهرستان جلفا در سالتحصیلی 94-93، تعداد 30 نفر بعد از تشخیص اختلال به طور تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل آزمون تبحر حرکتی بروینینکس- اورزتسکی، مقیاس مشکلات یادگیری کلورداو و آزمون هوش وکسلر کودکان بود. داده های جمع آوری شده به کمک برنامه SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون بین گروه های آزمایش و کنترل نشان داد (P<./.5). به نحوی که برنامه مورد نظر باعث ارتقای سطح روانی- حرکتی در کودکان ناتوان در یادگیری شده است.

    نتیجه گیری

    تمرینات بدنی منتخب باعث پیشگیری از مشکلات یادگیری کودکان پیش از دبستان می شود و این تاثیر به طور قابل توجهی معنی دار است.

    کلیدواژگان: تمرینات بدنی منتخب، حرکات درشت، حرکات ظریف، اعصاب، شناخت
  • مریم بحری *، عزت الله احمدی، مائده بحری صفحات 29-39
    زمینه و هدف

    تلاش های زیادی برای توضیح نظری تاثیر اضطراب بر کارکرد های شناختی صورت گرفته است، یکی از این نظریه ها، نظریه کنترل توجه می باشد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه عملکرد حافظه فعال در دو گروه از دانشجویان مضطرب و عادی با توجه به نظریه کنترل توجه بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش حاضر علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری این مطالعه شامل دانشجویان دختر خوابگاهی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال 94-1393 می باشد که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابتدا 178نفر از دانشجویان پرسشنامه ی اضطراب حالت – صفت اسپیلبرگر را تکمیل نمودند. پس از نمره گذاری مجموعا 67 دانشجو از25 درصد بالای توزیع (افراد با اضطراب صفت و حالت بالا) و 25 درصد پایین توزیع (افراد با اضطراب صفت و حالت پایین) انتخاب شدند و به دو گروه اضطراب بالا و اضطراب پایین قرار گرفتند. سپس شرکت کنندگان یک تکلیف دوگانه مداد و کاغذی به منظور بررسی عملکرد حافظه فعال را انجام دادند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عملکرد حافظه فعال افراد در گروه اضطراب بالا با عملکرد حافظه فعال افراد در گروه اضطراب پایین تفاوت معنادار (05/0p<) دارد. داده ها با استفاده از آزمون تی استودنت تحلیل شدند.

    نتیجه گیری

    براساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که اضطراب اثرات قابل توجهی بر عملکرد حافظه فعال دانشجویان می گذارد.

    کلیدواژگان: حافظه فعال، اضطراب صفت، اضطراب حالت، نظریه کنترل توجه
  • رسول حبیبی * صفحات 40-52
    مقدمه

    کودکان عقب مانده ذهنی نسبت به افراد عادی کمتر به درمانهای رایج جواب می دهند، لذا هنر درمانی به این نوع کودکان اجازه می دهد تا هیجانات خود را به وسیله ی یک واسطه بیان کنند که باعث افزایش سازگاری و عزت نفس آن ها نیز می شود.

    هدف

    هدف از این تحقیق تعیین اثر بخشی هنر رنگ آمیزی با استفاده از نقاشی های مرحله ای بر عزت نفس کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر بود.

    روش

    تحقیق از نوع آزمایشی، با طرح پیش از آزمون- پس از آزمون با گروه گواه انجام شده است. جامعه آماری تحقیق، شامل عقب مانده ذهنی آموزش پذیر که در سال تحصیلی 1393-1392 در مدارس استثنایی شهر تهران مشغول به تحصیل بودند می باشد. روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای است.که از تعداد 20 دانش آموز در دسترس به صورت تصادفی 10 نفر در گروه آزمایش و 10 نفر در گروه کنترل جای گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مقیاس عزت نفس کوپر اسمیت و نقاشی های رنگ آمیزی مرحله ای محقق ساخته بود. داده ها با استفاده از آزمون t استیودنت و به کمک نرم افزارSPSS نسخه 21 تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که رنگ آمیزی مرحله ای بر روی عزت نفس کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    عقب مانده ذهنی به ویژه عقب ماندگان خفیف و متوسط از تفاوت های خود با دیگران آگاهی دارند و فراموشی در زمینه های کلامی بیشتر از زمینه های عملی در آنها مشهود است . از ویژگی های مشترک دیگر آنان، اختلال در توانمندی های ارتباطی است لذا این افراد نسبت به درمانهای رایج کمتر جواب می دهند وهمین ضرورت استفاده از هنر را آشکارتر می کند.

    کلیدواژگان: رنگ آمیزی، نقاشی های مرحله ای، عزت نفس، کودکان عقب مانده ذهنی آموزش پذیر
  • چنگیز رستمی *، مریم اکبری صفحات 53-66
    مقدمه

    اعتیاد به مواد مخدر بعنوان یک بیماری و یکی از چهار بحران بزرگ جهان (بحران محیط زیست، فقر،تهدید اتمی و مواد مخدر).

    هدف

    بررسی ارتباط بین پنج عامل بزرگ شخصیت و تاب آوری با آمادگی به اعتیاد.

    روش بررسی

    بررسی مقطعی 230 نفر از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته روان شناسی دانشگاه آزاد واحد سنندج در سال تحصیلی 1394-1393 بودند که از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های پنج عامل بزرگ شخصیت NEO-FFI ، تاب آوری کورنر و دیویدسون(CD-RIS)و مقیاس آمادگی به اعتیاد (LAP)اهواز استفاده شد. دادها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 و LISERL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که از بین متغیر های برونگرایی و وظیفه شناسی به طور مستقیم اثر معنی داری بر آمادگی به اعتیاد دارند. همچنین متغیر های مذکور بر متغیر درونزای مستقل (تاب آوری) اثر معنی داری دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه در مورد رابطه بین پنج عامل بزرگ شخصیت و تاب آوری با آمادگی به اعتیاد در بین دانشجویان با نتایج پژوهش های قبلی همخوانی دارد. بنابراین، نتایج بدست آمده از این پژوهش از بین پنج عامل بزرگ شخصیت، برونگرایی و وظیفه شناسی با مولفه تاب آوری و آمادگی به اعتیاد به اثبات می رساند.

    کلیدواژگان: پنج عامل شخصیت، تاب آوری، آمادگی به اعتیاد
  • بهرام ملکی * صفحات 67-80
    مقدمه

    مطالعات روانشناسی شناختی در سال های اخیر به معرفی دو نوع عزت نفس آشکار و ناآشکار منجر شده است. مطالعات متعددی نشان داده اند که عزت نفس ناآشکار را می توان در عرض چند دقیقه شرطی کرد.

    روش

    در این پژوهش تعدادی محرک مثبت و منفی به روش زیرآستانه ای با مفهوم خویشتن افراد همایند شدند تا تاثیر این همایندی ها بر عزت نفس ناآشکار آن ها بررسی شود. پژوهش حاضر یک تحقیق تجربی بود که از طرح آزمایشی پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد و برای دست کاری عزت نفس ناآشکار‏‏، مطابق الگوی برگرفته شده از مطالعات پیشین ازجمله گرینبرگ و همکاران (2008) و باکوس و همکاران (2004)، استفاده از نرم افزار رایانه ای (ISEM) بر روی 90 نفر (45 مرد و 45 زن) به صورت انفرادی در دو گروه آزمایش دست کاری مثبت و دست کاری منفی و گروه کنترل اجرا شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از ارائه محرک های زیرآستانه ای نشان داد میانگین، میانه عزت نفس ناآشکار در مداخله های مثبت افزایش و در مداخله های منفی کاهش یافت. تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد دست کاری مثبت عزت نفس ناآشکار باعث افزایش معنادار عزت نفس ناآشکار شد و از طرف دیگر دست کاری منفی عزت نفس ناآشکار باعث کاهش عزت نفس ناآشکار شد.

    نتیجه گیری

    به طورکلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد که گرچه احساسات مربوط به عزت نفس می تواند از تجارب دوران کودکی ناشی شود، بعدها می تواند از طریق به کارگیری اصول یادگیری اولیه شرطی سازی کلاسیک افزایش و یا کاهش یابد.

    کلیدواژگان: عزت نفس، عزت نفس ناآشکار، شرطی سازی کلاسیک، محرک زیرآستانه ای
  • زهرا عمادی *، فریبا یزدخواستی، حسینعلی مهرابی صفحات 81-99
    هدف

    بررسی اثربخشی روایت درمانی گروهی بر سازگاری با طلاق والدین، تاب آوری و مشکلات رفتاری هیجانی دختران والدین مطلقه دوره ابتدایی شهر اصفهان بود.

    روش

    این پژوهش به روش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل اجرا گردید. جامعه آماری شامل کلیه دختران 7 تا 12 ساله والدین مطلقه شهر اصفهان بود که در مدارس ابتدایی دخترانه مشغول به تحصیل بودند. 24 نفر از دختران طلاق واجد ملاک های ورود به پژوهش، به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارها شامل پرسشنامه های سازگاری با طلاق والدین، تاب آوری و مقیاس مشکلات رفتاری- هیجانی بود. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت نه جلسه 90 دقیقه ای(به صورت هفتگی) تحت روایت درمانی گروهی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد روایت درمانی بر سازگاری با طلاق والدین، تاب آوری و مشکلات رفتاری هیجانی کودکان به صورت معناداری اثرگذار بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    روایت درمانی گروهی رویکرد موثری است که می تواند احساسات و باورهای منفی کودکان نسبت به طلاق والدین شان و مشکلات رفتاری هیجانی آنها را کاهش دهد و همچنین می تواند احساسات و نگرش های مثبت نسبت به والدین و تاب آوری را در آنها افزایش دهد و در نهایت منجر به افزایش سازگاری آنها با طلاق والدین شود.

    کلیدواژگان: روایت درمانی گروهی، سازگاری با طلاق، تاب آوری، مشکلات رفتاری، هیجانی
  • فریبا فاتحی، مرتضی محمدی*، منیره کریمیان، مهرانگیز آزمون، هانیه شهابی، فردین غریبی صفحات 100-111
    مقدمه

    استرس شغلی یکی از انواع استرس است که با رضایت شغلی و عملکرد فرد رابطه مستقیم دارد و یکی از مولفه های موثر بر سلامت و ایمنی به شمارمی رود . حرفه های وابسته به پزشکی از جمله مشاغلی هستند که به علت مسئولیت تامین راحتی ، آسایش و مداوای بیماران تحت تاثیر عوامل مختلف تنش زا قراردارند . بدین منظور پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل استرس زای شغلی در کارکنان پرستاری و مامایی بخشهای مختلف مرکز پزشکی آموزشی و درمانی بعثت شهر سنندج و تاثیر آنها برروی خودکار آمدی و سلامت عمومی آنان انجام گرفت .

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه توصیفی – تحلیلی و مقطعی 176 نفر از کارکنان پرستاری و مامایی شاغل در بخشهای مرکز پزشکی آموزشی و درمانی بعثت شهرسنندج در سال 93 که شرایط ورود به مطالعه را داشتند ، نمونه های پژوهش را تشکیل دادند . روش نمونه گیری سرشماری بود. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه های استاندارد سلامت عمومی (GHQ)واسترس شغلی بیمارستانی (HSS)وخودکارآمدی عمومی شرر انجام شد . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و آمار توصیفی و آزمونهای آماری t-test ، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید .

    نتایج

    یافته ها نشان داد میزان استرس شغلی در افراد مورد مطالعه بالاتر از حد متوسط است.(میانگین 8/101 از 175نمره) بین استرس شغلی با جنس ، تاهل، نوبت کاری ، سطح تحصیلات و نوع استخدام اختلاف معنی دار وجود نداشت اما با نوع شغل دارای اختلاف معنی دار آماری بود. (P<0/05). میانگین سطح سلامت عمومی در افراد مورد مطالعه 9/24 بود . میانگین سطح خودکارآمدی در افراد مورد مطالعه 9/39 بود. بین استرس شغلی باسلامت عمومی ارتباط معنی دار وجود داشت و بین استرس شغلی باسلامت عمومی و استرس شغلی با خودکارآمدی و سلامت عمومی با خودکارآمدی همبستگی مثبت وجود داشت .

    بحث و نتیجه گیری

    سطح استرس شغلی در افراد مورد مطالعه بیشتر از حد متوسط و در پرستاران بیشتر از ماماها بود . پرستاران و ماماها بطور میانگین از نظر سلامت عمومی در حد بالاتر از نقطه بحرانی قرار داشتند و خودکارآمدی آنها بیشتر از حد متوسط بود . برنامه های مداخله ای جهت پیشگیری از استرس شغلی و بروز اختلالات در وضعیت سلامت عمومی در پرستاران و ماماها می بایست بر کاهش فشارکاری ، نوبتهای کاری طولانی و خطر عوامل بیولوژیکی و عوامل فیزیکی متمرکز شود.

    کلیدواژگان: پرستار، ماما، استرس شغلی، سلامت عمومی، خودکارآمدی
|
  • Ashraf Mehmannavazan *, Alireza Aghayousefi, Mehdi Dehestani Pages 1-15

    This research was aimed at exploring the effectiveness of training the Shoenaker's self-encouragement based on the Adler's theory on cognitive emotion regulation strategies among the women-headed households, in the municipal district of Tehran. The research methodology was semi-experimentalwhich fell under pretest and posttest along with the control group. The statistical population included 18 women heading families who were selected through in-access volunteer sampling method. This number was randomly placed in two experimental and control groups. The experimental group was exposed to self-encouragement training for ten 120-minute sessions while the control group received no such training. The two groups, prior and after the educational intervention were appraised by the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ). Data collected were analyzed by the multivariate covariance analysis (MANCOVA). The findings acquired demonstrated that there was a significant difference between the experimental and control groups and this difference was seen in the privilege of the group trained. In the same way, training self-encouragement indicated a significant difference in using cognitive emotion regulation strategies between the two groups. It is concluded that training self-encouragement as a skill results in increasing the use of cognitive strategies of acceptance, positive refocusing, positive reassessment, and of taking views and reducing cognitive strategies of self-blame and rumination as well. Thus, for enabling the psychology and the cognitive emotion regulation of the households headed by women, this sort of training is advised along with other socioeconomic supports.

    Keywords: Self, encouragement, Cognitive emotion regulation strategies
  • Sodabe Esmaeili * Pages 16-28
    Introduction

    To investigate the Effectiveness of physical exercise on the growth of the gross and fine motor skills in children with learning disorder.
    Martial and

    Method

    In this study, the people with disabilities in learning were studying in the city of Julfa in the 2014-2015 school year, 30 children were selected and divided into two experimental and control groups were replaced.

    Results

    There was a significant difference in post‒test between the two groups (p

    Conclusions

    Sensory‒Motor Integration training improved fine motor skills, and the effect of this training was noticeably greater than class programs.

    Keywords: Exercise Choice, Coarse movement, Fine motor, Nerves, Cognition
  • Maryam Bahri *, Ezzatollah Ahmadi, Maede Bahri Pages 29-39
    Background

    Much effort has been made to explain theoretically the impact of anxiety on cognitive functions, one of these theories is attentional control theory. The purpose of this study was to compare the performance of working memory in two groups of normal and anxiety students according to the attentional control theory.

    Materials And Methods

    Method of research was causal-comparative. the statistical society was female student dormitory of azarbaijan shahid madani university in 2013- 2014 , which were selected using convenience sampling . 178 students first completed the State Trait Anxiety Inventory. After scoring a total of 67 students from 25 high percentage of distribution (people with high trait and state anxiety) and 25 percent lower distribution (those with low trait and state anxiety) were selected and divided into two groups of high anxiety and low anxiety.

    Results

    The results showed that there were significant differences between two groups of high anxiety and low anxiety(p

    Conclusion

    Based on these Results, we can conclude that anxiety has significant effects on students working memory performance.

    Keywords: Working memory, state anxiety, trait anxiety, attentional control theory
  • Ahmad Barajali, Rasoul Habibi*, Afshin Tayebi Pages 40-52
    Introduction

    Mentally retarded children respond less to conventional therapies than normal people. Therefore, art therapy allows these children to express their emotion by an intermediary instrument which causes increase of adaptability and self-esteem. 

    Purpose

     The aim of the present study was to evaluate the effectiveness of coloring art using step by-step drawings on self-esteem of educable retarded children.

    Method

      The current research was a type of quasi-experimental study with non-equivalent groups (pretest, posttest) design. The population consists of all educable mentally retarded children were studying at especial schools of Tehran city in academic year 2013. The multistage random sampling method was used to determine the research sample size. Finally, from 20 educable mentally retarded students, 10 students were classified into the experimental group and 10 students were included in the control group. The Cooper-Smith’s self-esteem scale (filled by the students’ parents and teachers) and step-by step coloring drawings were reared by the researcher were utilized in order to increase the educable mentally retarded students’ self-esteem. The Cooper-Smith scale concentrates on increase of self-esteem. And in the inferential statistics section have been used from pre-test and post-test differential average and then T student test between two groups.  

    Results

    The results indicated that step-by step coloring drawings positively affect the educable mentally retarded students’ self-esteem. 

    Conclusion

    Mentally retarded children are aware of their differences with others and forgetfulness verbal fields is more obvious than practical fields. Another common feature of them , is the impaired communication abilities, so they respond to common  treatments less so it make the necessity of using art more obvious
     

    Keywords: Effectiveness, Coloring art, Using step by, step, Drawings, Self, esteem, Educable retarded children
  • Changiz Rostami *, Maryam Akbari Pages 53-66
    Introduction

    Drug addiction as a disease and one of the four major world crisis (Environmental crisis, poverty, nuclear threat and drugs).

    Purpose

    study the relationship between Big Five Personality Factors and resiliency with addiction potential was a Students Azad University in Sanandaj.

    Methods

    This study was a cross-sectional included 230 Degree and Master's degree psychology student at Azad University in Sanandaj In the 1393-1394 academic year who were selected through multi-stage cluster sampling. Data from the Big Five Personality Factors inventory (NEO-FFI), Resilience Corner and Davidson (CD-RIS) and the addiction potential scale (LAP) was in Ahvaz. Data using statistical software SPSS 16 and LISERL were analyzed.

    Results

    The results showed that among the variables extroversion and conscientiousness are directly significant effect on addiction potential. also variables independent of endogenous variables (Resilience) are significant.

    Conclusion

    The results of the study on the relationship between Big Five Personality Factors and resilience with addiction potential among students is consistent with the results of previous research. Therefore the results obtained in this study between the Big Five Personality Factors dimensions of extraversion and conscientiousness with resiliency and to prove addiction potential.

    Keywords: Big Five Personality Factors, Resilience, addiction potential
  • Dr Bahram Maleki * Pages 67-80
    Introduction

    Studies of cognitive psychology in recent years has led to introduce of two types of explicit and implicit self-esteem. Several studies have shown that self-esteem could conditioned in a few minutes.

    Method

    In this study, the positive and negative subliminal stimuli paired with the sense of self of subjects to evaluation of this effect to their implicit self-esteem. This study was a pretest-posttest experimental design was used to control and manipulate implicit self-esteem, according to pattern of previous studies, including Greenberg (2008) and Backus (2004), using software (ISEM) on 90 patients (45 males and 45 females) were run in the two groups of negative and positive manipulation individually.

    Results

    The results of the present subliminal stimuli showed that mean and median of implicit self-esteem increased in the positive and decreased in the negative intervention. Analysis of covariance showed that positive manipulation of implicit self-esteem, significantly increased and negative manipulation of implicit self-esteem, decreased the level of implicit self-esteem.

    Conclusion

    In general, the research showed that although feelings of self-esteem can be caused by childhood experiences, then can increase or decrease with use of the basic principles of classical conditioning.

    Keywords: self, esteem, implicit self, classical conditioning, subliminal stimulus
  • Zahra Emadi *, Fariba Yazdkhasty, Hosseinali Mehrabi Pages 81-99
    Background And Aim

    The purpose was an investigation of the effectiveness of group narrative therapy on adjustment with parental divorce, resiliency and emotional-behavioral problems of divorced parent’s girls in Isfahan elementary schools.

    Materials And Methods

    The research procedure was quasi-experimental design with pre-test, post-test and control group. The statistical population consisted of all the girls between 7 to 12 years old whose parents were divorce and they were studied in Isfahan elementary schools. 24 girls of divorce that had entrance criteria were selected through availability and assigned into experimental and control groups randomly. Materials were included of The Divorce Adjustment Inventory-Revised Scale, Social Emotional Assets and Resiliency Scale and Child Behavior Checklist. The subjects of experimental group were exposed to group narrative therapy in nine sessions (one 90 minutes session per week). Data analyzed with covariance analysis.

    Results

    Group narrative therapy had significantly affected on the girls’ adjustment with parental divorce, resiliency and emotional-behavioral problems (p

    Conclusion

    Group narrative therapy is an effective approach which could reduce children’s negative feelings and beliefs towards their parental divorce and their emotional-behavioral problems. This type of treatment also could increase children’s positive feelings and attitudes towards their parents, their resiliency and it finally lead to increase the girls’ adjustment with parental divorce.

    Keywords: Group Narrative therapy, Adjustment with divorce, Resiliency, Emotional, behavioral problems
  • Fariba Fatehi *, Morteza Mohammadi, Monireh Karimian, Mehrangiz Azmon, Hanieyh Shahabi, Fardin Gharibi Pages 100-111
    Introduction

    Job Stress is one of the types of stress that is directly related to job satisfaction and performance and is one of the factors affecting on health and safety. Including occupations that are dependent on the medical profession due to the responsibility of providing comfort and treatment of patients, affected by various stressful factors. This study aimed to identify job stressors in different parts nursing and midwifery staff of Besat Hospital of Sanandaj and their impacts on the Self-efficacy and their general health , was conducted.

    Materials And Methods

    In this cross - sectional study 176 employees working in the nursing and midwifery parts of Besat Hospital of Sanandaj that had the conditions for the study were formed research samples . method of sampling was census. Data collected by using of demographic questionnaire and standard questionnaire of general health (GHQ) and job stress in hospital (HSS) and General self efficacy questionnaire of Sherer. Data analysis by using of SPSS version 18, descriptive statistics and statistical tests including t - test , Analysis of variance one - sided and Pearson correlation analysis test were analyzed.

    Results

    Results showed that the level of stress in studied individuals is higher than average. (101/8 out of 175 points) between stress and sex, marital status, shift work, education and employment, there was no significant difference but between the type of job the difference was statistically significant. (P

    Conclusion

    The level of stress in studied individuals was higher than average and nurses more than midwives. general health average of nurses and midwives was higher than the critical point and their self efficacy was higher than average. Intervention programs to prevent job stress and disorders in the general health status of nurses and midwives should be focus on reducing the working pressure, long shifts working and risk biological agents and physical factors.

    Keywords: Nurses, Midwives, job Stress, General Health, Self Efficacy